Profielen

Het profiel van een kunststof kozijn is als het ware het framewerk waarbinnen glas en panelen wordt geplaatst. Profielen zijn er in verschillende designs met een eigen uitstraling. In de kozijnwereld zijn profielen als automerken. Bij Kunststofkozijn.nl werken wij uitsluitend met profielen van het merk Gealan.

Vlak of verdiept?

Van vlakke en verdiepte profielen worden kunststof kozijnen gemaakt. Het verschil tussen beide profielen is dat ze een andere uitstraling hebben. Welke keuze je maakt, hangt dus af van je eigen smaak. Vlakke profielen hebben een wat meer vlakke uitstraling. Bij verdiepte profielen zit het glas en/of draaideel wat meer naar binnen verzonken. Kunststof kozijnen met een verdiept profiel lijken wat meer op traditionele houten kozijnen en zorgen voor een wat luxere uitstraling.

Vlak klassiek

Het vlakke profiel – het woord zegt het al – ziet er vlak uit. Dit type profiel zorgt ervoor dat de hele gevel een vlakkere uitstraling heeft.


Verdiept NL Plus

Dit is een verdiepte uitvoering met wat meer schuine kanten waardoor het wat ranker oogt.


Verdiept Kubus

Deze verdiepte uitvoering zorgt voor een robuuste, vierkante uitstraling.


Verdiept Kubus Plus

Deze uitvoering combineert bovenstaande profielen. De zijkant en de bovenkant is kubus, de onderste is NL plus. Het profiel is opgebouwd om het traditionele houten kozijn zo goed mogelijk na te bootsen.


ClickOver® systemen

Dit profiel is een innovatie in de wereld van kozijnen. Wanneer het oude kozijn nog in redelijke staat is, kan dit profiel over het oude buitenkozijn worden geklikt. Deze montage is zo eenvoudig dat je het behoorlijk wat montagetijd en daarmee kosten bespaart. De doe-het-zelver met een klein beetje handigheid kan dit prima zelf plaatsen. Dit profiel lijkt qua uiterlijk het meest op het Verdiept NL Plus profiel. Wil je dit profiel? Kies dan voor een ClickOver® product.