Duurzaamheid

Hoe duurzaam?

Wij vinden duurzaamheid belangrijk. Er zijn veel vooroordelen over kunststof, maar als je het goed gebruikt, is het juist heel duurzaam. Er is geen houtkap voor nodig en de productie ervan is, samen met het inzamelen en recyclen, sterk verbeterd. Kunststof is nu zelfs tot 10 x recyclebaar zonder kwaliteitsverlies. Verder gaan ze tientallen jaren mee, isoleren ze het beste vergeleken met hout en aluminium en verfverontreiniging is uitgesloten omdat je de kozijnen niet om de zoveel jaar hoeft te schilderen. 

Energiebesparende isolatie

Kunststof kozijnen isoleren beter dan hout en aluminium. Daarnaast leveren we onze kozijnen alleen met dubbel of triple glas waardoor je nog meer energie bespaart.

Gerecycled kunststof

Kunststof is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld hout, heel goed her te gebruiken. Wij recyclen dan ook zoveel mogelijk en produceren onze kozijnen voor een groot deel van gerecycled kunststof. 

Lange levensduur

Kunststof is zeer onderhoudsarm en heeft een lange levensduur. Het gaat wel 50-75 jaar mee zonder verontreinigend onderhoud.

Geen verfverontreiniging

Houten kozijnen moet je om de 5 jaar schilderen. Bij het schuren en verven gaat het nodige schadelijke materiaal de lucht en de natuur in. Niettemin biedt kunststofkozijn.nl de mogelijkheid om kozijnen samen te stellen met houtlook kleuren, die op het eerste gezicht bijna niet te onderscheiden zijn van echt hout.