Contact

Onze klantenservice helpt je graag persoonlijk verder. Heb je een vraag? Help ons dan door even te kijken of het antwoord misschien al te vinden is hieronder bij veelgestelde vragen. Zo help je wachttijden te minimaliseren en kunnen we je sneller persoonlijk helpen wanneer je antwoord er niet bij staat. Dankjewel alvast.


Vragen over inmeten

Inmeten is eenvoudig. Je moet alleen even weten waar je op moet letten. We kunnen je het hier uitleggen, maar het is nog eenvoudiger om even een instructievideo te kijken. Deze duren slechts enkele minuten. We bieden een groot aantal instructievideo’s voor allerlei soorten situaties. In deze video’s legt Thomas Verhoef je stap voor stap uit hoe je nauwkeurig inmeet en wat eventuele puntjes zijn waarop je moet letten. Klik hier voor de video’s.

Als je hierover twijfelt, kijk dan altijd eerst onze instructievideo’s. Inmeten is met een beetje handigheid in enkele minuten gedaan. We adviseren dan ook altijd check het dubbel en zonodig driedubbel. Zo gepiept en voorkomt 99% van de fouten.

Desondanks kun je natuurlijk nog steeds per ongeluk een foutje maken in je bestelling. Als je dat voor de zekerheid toch nog een keer wilt checken, neem dan na het bestellen zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice. Zij lopen je bestelling dan nog even samen met je door en of je op de juiste manier gemeten hebt. Mochten we samen een foutje ontdekken, dan passen we dat kostenloos aan en ontvang je van ons een orderbevestiging met de aangepast maten. Begrijp hierbij wel dat onze mensen de meeste foutjes er wel kunnen uit pikken, maar niet volledig kunnen uitsluiten dat je alsnog iets verkeerd nameet of invoert. Het opgeven van de juiste maten blijft altijd je eigen verantwoordelijkheid.

Nadat jij ons akkoord hebt gegeven op de orderbevestiging, gaat jouw kozijn in productie en kunnen de maten niet meer worden aangepast. Wanneer je bovenstaande stappen volgt is deze kans erg klein, maar het is niet onmogelijk dat er toch nog een verkeerde maat in staat. Kun je jouw kozijn dan weggooien? Dat gebeurt echt zelden. Dan moet je wel echt heel grof verkeerd gemeten hebben. Het overgrote merendeel van de foutjes gaat om millimeters of enkele centimeters. Het is absoluut niet ideaal, want het is een hoop extra werk, maar het valt vaak nog op te lossen wanneer het om dit soort kleine afwijkingen gaat. Wanneer je kozijn te groot is kan mogelijk de sparing (het gat in je muur) iets vergroot worden of oude aftimmering verwijderd worden. Is het kozijn te klein, dan kun je kiertjes krijgen tussen het kozijn en de muur die met aftimmering afgedekt kunnen worden.

 

 

De maat die je nodig hebt voor je nieuwe kozijn noemen we de productiemaat. Dit is de daadwerkelijke afmeting van het nieuwe kozijn. Wat deze maat voor jouw situatie moet zijn hangt van twee zaken af.

 1. de afmetingen van je oude kozijn, deze meet je in
 2. de manier waarop je het nieuwe kozijn wilt gaan monteren

Weet je nog niet hoe je wilt gaan monteren kijk dan eerst even deze video. 

Wanneer je hebt ingemeten en weet hoe je gaat monteren, kun je berekenen wat de maat (productiemaat) van je nieuwe kozijn moet zijn. Ben je een vakman, dan weet je waarschijnlijk precies hoe dit werkt en kun je dit bij het samenstellen zelf invoeren.

Weet je dit niet, gebruik dan bij het samenstellen onze slimme calculator. Deze loodst je er stap voor stap doorheen en rekent de juiste maat voor jouw situatie voor je uit.

 

Vragen over ClickOver®

 • Je hoeft het oude kozijn niet geheel te verwijderen en een nieuw stelkozijn te plaatsen, maar laat het buitenkozijn/kader zitten
 • Hierdoor kun je veel eenvoudiger en sneller op een hoogwaardige manier een kozijn of deur vervangen
 • ClickOver® hoef je geen montageprofessional voor te zijn. Met een klein beetje handigheid kan iedereen ClickOver® kozijnen en deuren plaatsen
 • Veel minder kans op schade, doordat je het buitenkozijn niet verwijderd
 • ClickOver® heeft verborgen scharnieren in draaidelen, veel mensen vinden dit mooier
 • Minder bouwafval en waste, slim hergebruiken van materiaal
 • Je kozijn is veel beter geïsoleerd
 • Je kozijn is onderhoudsarm, geen periodieke schilderskosten meer 
 • ClickOver® kozijnen en deuren worden geleverd met de draaidelen er al in. Die hoef je dus niet nog zelf erin te hangen

Ja je kunt aanzienlijk op kosten besparen met ClickOver®. Dit hangt wel van een aantal zaken af. ClickOver® kozijnen zijn doorgaans net iets duurder dan traditionele kozijnen in aanschaf. De winst zit in de montagetijd en arbeidsuren. Doe je het zelf dan bespaar je op deze kosten en ben je al snel voordeliger uit. Huur je er iemand voor in dan kost een montageteam al snel € 1100,- per dag. ClickOver® monteert gemiddeld 2 a 3 keer sneller dan traditionele kunststof kozijnen. Dus ook hier loopt je voordeel snel op.

Bij het plaatsen van ‘traditionele’ kunststof kozijnen wordt het oude houten kozijn geheel verwijderd, inclusief het buitenkozijn. Vervolgens wordt er een nieuw houten stelkozijn geplaatst waar het kunststof kozijn op gemonteerd wordt. 

Met ClickOver® gebruik je het oude houten buitenkozijn als stelkozijn, waarover je het ClickOver® kozijn vast klikt en geheel afsluit voor weersinvloeden. Wanneer dit oude buitenkozijn nog in redelijke staat is dit prima geschikt hiervoor en kun je deze dus slim hergebruiken. Je hoeft niet het oude buitenkader van het kozijn te demonteren, wat ook nog bouwkundige risico’s en kans op schade meebrengt en je hoeft niet weer een nieuw houten stelkozijn te plaatsen. ClickOver® maakt deze moeilijkere en tijdrovende handelingen overbodig. En hiermee bespaar je dus tijd en kosten.

Bekijk hier een Click-Over montage video

Kantooradres

Kunststofkozijn.nl
Dokweg 37
1976 CA IJmuiden

Postadres

Kunststofkozijn.nl
Postbus 155
1970 AD IJmuiden

Afhaaladres

Kunststofkozijn.nl
Dokweg 37
1976 CA IJmuiden