Houtlook

Kunststof kozijnen worden standaard gemaakt in 2 kleuren: verkeerswit (gelijk aan ral 9016) en in crèmewit (gelijk aan ral 9001). Hierbij is het kozijn strak glad zonder extra structuur.

Wanneer je kiest voor een houtnerf of Realwood structuur dan wordt er in de fabriek een hoogwaardig folie aangebracht met een houtstructuur voor een meer authentieke kozijnlook. Voor deze folies kun je bovendien een eigen kleur kiezen uit het aanbod kleuren.

Structuur houtnerf

Een houtnerfstructuur op kunststof kozijnen wordt gecreëerd door een speciaal ontwikkelde toplaag over het profiel aan te brengen. Deze houtnerfstructuur in de toplaag geeft de kozijnen een natuurlijkere uitstraling.

In het voorbeeld hieronder zie je een voorbeeld van zo’n structuur. Hierbij is gekozen voor een bruine kleur kozijn, maar deze structuur kan op een breed pallet aan kleuren worden gekozen.


Realwood structuur

Naast reguliere houtnerffolies zijn er ook Realwood folies. Dit zijn premium folies met een echte houtvlam. Zelfs wanneer je heel dichtbij kijkt zullen veel mensen dit niet meer van hout kunnen onderscheiden.


Combineren structuur en kleur

Met houtlook of Realwood kun je ook kleuren combineren. Bijvoorbeeld een andere kleur voor een draaideel, of verschillende kleuren binnen en buiten. In onze configurator kun je bekijken welke combinaties mogelijk zijn.

Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld maar aan één zijde een houtlook te kiezen. Veel mensen kiezen houtlook buiten en strak wit zonder houtlook binnen. Ook dat is mogelijk.

Houtlook of Realwood?

Wat je kiest hangt natuurlijk van je persoonlijke smaak af. Wanneer je twijfelt over Realwood of houtnerf kunnen wij wel de volgende tip geven: zie je het kozijn van dichtbij of van wat verder (bv. op een bovenverdieping buiten). Van een afstandje werkt houtnerf namelijk net zo goed. Realwood ligt wat hoger in prijs en zouden wij vooral adviseren op plekken waar je wat dichterbij het kozijn komt. Bijvoorbeeld op een benedenverdieping bij een woonkamerraam.