Hoekverbindingen

Vroeger herkende je een kunststof kozijn meteen aan de hoeken. Deze waren altijd voorzien van een schuine lasverbinding. Later kwam er ook vraag naar hoeken met een rechte lasverbinding (90 graden). Houten kozijnen hebben ook een rechte hoekverbinding. Beide hoeken zijn kwalitatief even goed. Ze hebben alleen een andere uitstraling.

Verstek

Hoeken in verstek zijn hoeken met de zogenoemde schuine lasverbinding. Deze verbinding zit op 45 graden. Hoeken kunnen zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant in verstek.


Houtverbinding look buiten (verstek binnen)

De hoek met een rechte lasverbinding (90 graden) wordt ook wel de houtverbindinglook genoemd omdat houten kozijnen ook een rechte verbinding hebben. Je kunt voor je kozijn kiezen voor een houtverbindinglook aan de buitenkant en een verstek verbinding aan de binnenkant. De houtverbindinglook heeft een meerprijs. Zijn de hoeken aan de binnenzijde niet zichtbaar, bijvoorbeeld door raamdecoratie, dan is dit een mooie optie.

Houtverbinding look binnen en buiten

Wil je jouw kunststof kozijn zoveel mogelijk op een houten kozijn laten lijken? Kies dan voor een houtverbindinglook aan de buiten- én de binnenkant. Een kunststof kozijn is zo bijna niet meer te onderscheiden van een houten kozijn.

Ik kan een hoekverbinding niet kiezen?

Hoekverbindingen hangen samen met profielen. Niet ieder soort hoekverbinding is bij ieder profiel mogelijk. Daarbij hebben hoekverbindingen ook invloed op de maximale of minimale grootte van een kozijn of onderdelen daarvan. Dat is een vrij uitgebreid technisch verhaal dat iets te ver gaat om hier uit te leggen. De configurator rekent dit op de achtergrond voor je uit. Als je een bepaalde hoekverbinding niet kunt kiezen, heeft dat dus met een van de bovenstaande punten te maken.